Zorg voor moeder en kind in Ghana

Ghana

In Ghana vormen de drie noordelijkste regio's het werkgebied van Simavi. Deze Upper East, Upper West en Northern Region zijn ook de armste regio’s van dit ontwikkelingsland. Met de ontwikkkelingsprojecten in Ghana richt Simavi zich steeds meer op het voorkomen van ziektes. Hiv en aids zijn daarbij altijd een aandachtspunt, maar er zijn geen speciale projecten voor. Aids is in Ghana namelijk niet zo’n omvangrijk probleem als in het oostelijke deel van Afrika. 

Enkele Feiten

  • Hoofdstad: Accra
  • Kindersterfte (voor het 5e levensjaar): 74 op de 1.000
  • Moedersterfte: 350 per 100.000
  • Levensverwachting (M/V): 57 / 64
  • Aantal vrouwen (15-19) dat moeder wordt: 70 per 1.000
  • Aantal mensen zonder toegang tot veilig drinkwater: 14%
  • Aantal mensen zonder toegang tot sanitaire voorzieningen: 86%

Bron: World Health Statistics 2012, WHO

Ontwikkelingsprojecten in Ghana

Onze partners doen projecten op het gebied van veilig drinkwater en sanitatievoorzieningen, de zorg voor moeder en kind, en voorlichting over thema’s als voorbehoedsmiddelen en veilige seks. Hierbij worden gezondheidswerkers uit de gemeenschap actief betrokken, zoals traditionele vroedvrouwen. Ook worden mannen aangesproken op hun rol tijdens de zwangerschap en de bevalling. De projecten worden grootschaliger en steeds vaker wordt een vervolg gegeven aan programma’s. 

Tijdschrift Esta bezoekt Simavi projecten in Ghana »

Partners

In alle gevallen is hier een belangrijke rol weggelegd voor lokale organisaties die zich hebben bewezen en waarmee Simavi al jaren samenwerkt, zoals TREND (Training, Research and Networking for Development), Hope for Future Generations, Northern Presbyterian Health, Simli Aid, New Energy en ISODEC.  

Partners
In alle gevallen is hier een belangrijke rol weggelegd voor lokale organisaties die zich hebben bewezen en waarmee Simavi al jaren samenwerkt, zoals TREND (Training, Research and Networking for Development), Hope for Future Generations, Northern Presbyterian Church, Simli Aid, New Energy en ISODEC.  Lees me
Simli aid

Simli Aid

Simavi’s partner Simli Aid is een Ghanese NGO die zich...
Lees meer »

Cheshei Primary9

Water, Sanitatie en Hygiëne (WASH) in scholen in Ghana

 In the Northern Region in Ghana is het slecht gesteld...
Lees meer »

plattegrond-ghana.png